Elektromos autón dolgozik Ken Block

Ken Block, az amerikai fenegyerek nem veti meg a villanyosítást. Sőt, az Audival karöltve azon dolgozik majd, hogy a jövőben minél jobbak és gyorsabbak legyenek a négykarikás elektromos autók.

Ha Ken Block, akkor mindenkinek a Gymkhana és a V8-as motorok bőgése ugrik be. Nem csoda, hiszen az amerikai fenegyerek ebből (na meg a DC Shoes-ból) építette fel a karrierjét. De ez nem jelenti azt, hogy Block megvetné az elektromos közlekedést. Sőt! Az Audival most pontosan ebbe az irányba mozdul el a karrierje a jelek szerint!

A négykarikás márka ugyanis közzétett egy videót, mellyel üdvözli a Gymkhana királyát a csapatban. Ken Block ezen képkockákon az Audi legendás versenyautóihoz kerül testközelségbe, majd egészen eljut a jelen és a jövő E-Tron megoldásaihoz is.

Ez alapján arra lehet következtetni, hogy Ken Block a németek versenyzői részlegében fog tevékenykedni, de azért jócskán hozzá fog tenni tapasztalataival az utcai modellek fejlesztéséhez és finomhangolásához is. „Nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdhetem ezt az új fejezetet az életemben. Az Audival együtt innovatív projekteken fogunk dolgozni, és feszegetjük az elektromos mobilitás határait.”- kommentálta a történéseket az amerikai.

De hogyan férhet össze a benzinnel átitatott múlt és az elektromos jövőkép? Block állítása szerint a közös nevező a teljesítmény, melyet az elektromos irányzat élesebben és határozottabban képvisel: „Én hiszem, hogy az elektromos autózás egy nagy ugrás, mellyel nem csak hogy csökkentjük a környezetszennyezést, ezáltal talán jobb hellyé varázsolva a világot, hanem egy másik fontos dologért tehetünk. Ez nem más, mint a teljesítmény. Imádom azokat a dolgokat, amik gyorsabbá tesznek, az elektromos autó pedig pontosan ilyen”.