Hibrid még nem ment ilyen gyorsan, mint ez a Hyundai

A szériagyártású hibridautók sebességi rekordját döntötte meg a Hyundai azzal, hogy az új Ioniq kissé átalakított példánya szédületes tempót futott a bonneville-i sóstó medrében.

Sebességrekordot döntött a Hyundai, méghozzá egy hibridautóval. Az újonnan bevezetett Ioniq, amely hibrid, konnektorról tölthető hibrid és tisztán elektromos változatban is kapható lesz, a bonneville-i sóstó medrében száguldott 257 km/órás sebességgel. Az FIA által is jóváhagyott rekord két futam átlagából 254 km/órát számolt, ezzel pedig az Ioniq lett a világ leggyorsabb szériagyártású hibridautója.

A rekord eléréséhez az Ioniq szériaváltozatát egy kicsit átalakították. A motor és a váltó vezérlését átprogramozták, kisebb ellenállású szívó- és kipufogórendszert szereltek fel, és újdonság a nitrogén-befecskendező rendszer is. Az utasteret kikönnyítették, kiszerelték a klímaberendezést, a pilóta biztonsága érdekében azonban bukókeretet és fékezőernyőt szereltek fel. A rekorder Ioniq különösen áramvonalas kerekeken és speciális abroncsokon gördül.