Ken Block özvegye is indul a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón Lia Block, Ken Block lánya is részt fog venni. A 16 éves leányzó édesapja Porsche 911 versenyautóját vezeti majd. Szó sincs rekordkísérletről, csupán egy stílusos tisztelgésre kell majd számítani a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai sztár előtt.

Most viszont kiderült, hogy még egy Block rajtrácshoz áll majd. Nem másról van szó, mint az özvegyről, Lucy Block-ról, aki viszont a megemlékezés mellett az eredményre is ráhajt majd az Unlimited kategórián belül. Lucy ehhez egy elektromos Sierra Echo Buggy versenygépet használ majd, melynek villanyos motorja több mint 300 lóerő leadására képes, amivel képes elérni a 200 kilométeres óránkénti sebességet.

„A Pikes Peak lehetőséget ad arra, hogy tovább vigyük Ken szellemiségét, és valami olyat tegyünk, amit ő maga is szeretettel csinált. Az eddigi legnagyobb eredményem az volt, hogy gyermekeim édesanyja és az ő erős, támogató felesége lehettem. Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam, hogy az emlékét szem előtt tartva a Pikes Peak csúcsára törjek”- hangzik a család közleményében.

További érdekesség, hogy az elektromos Buggy gyártója hét példányt gyárt le és értékesít az elkövetkező hetekben olyan megjelenéssel és specifikációval, melyet Lucy használ majd. Az ebből befolyt bevételt pedig Ken Block halála után létrehozott „43 Institute” szervezet kapja majd, melynek célja a feltörekvő autóversenyző-növendékek támogatása globális szinten.