Fennakadásokra számít a Rolls-Royce a Brexit miatt

A Rolls-Royce ügyvezető igazgatója egy interjúban fejezte ki aggodalmát az egyre inkább közelgő Brexit miatt. Akár hetekre is megakaszthatja a gyártást egy beszállítói baki.

Theresa May EU-ból távozási tervezete csúfos bukást szenvedett a brit alsóházban, ami miatt egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy március végén Anglia rendezetlen körülmények között távozik az Európai Unióból. Ez természetesen óriási problémákat jelenthet a legtöbb angol cégnek, aki közül a Rolls-Royce vezetősége adott hangot először az elkeseredettségének.

Torsten Müller-Ötvös Rolls-Royce vezér egy interjúban mondta el, hogy súlyos fennakadásokra számít a termelésben. A Rolls eddig ugyanis 24 óránál tovább nem tárolt egyetlen alkatrészt sem, a termelést ugyanis megrendelésre indították el.

„Tervezhetünk akármit, ám az biztost, hogy hetekre nem tudunk bespájzolni alkatrészekből egy ilyen exkluzív termelésű márkánál. Ez azért baj, mert jelenlegi helyzetben elég egyetlen egy kis alkatrész, amely fennakad a vámon, és teljesen leáll a gyártási folyamat”- hangzott el a beszélgetésben.

Mennyire sebezhető így a Rolls-Royce? Elég annyi hozzá, hogy az alkatrészek 8 százaléka készül helyben Angliában, a többi 82 százalék mind az Unió tagállamaiból érkezik.

A nem túl biztató helyzet ellenére nem merül fel a luxus márka vezetőségében, hogy a céget elköltöztessék a jelenlegi helyéről.