Villanyosokkal erősít az Audi

Egy éven belül két kimondottan erős elektromos Audi is érkezik, ezzel egyben megkezdődik az RS paletta villanyosítása.

Ahogy az egész Volkswagen konszern, úgy az Audi is erős villanyosításba kezd még idén. Esetükben az erős szó nem csak az agresszív terjeszkedést jelenti, hanem tényleg kimondottan gyors modellekkel indulnak harcba a vásárlók kegyeiért.

Még idén bemutatásra kerül ugyanis az első olyan villanyos négykarikás, mely egyben az RS emblémát is magán viselheti. Ez lesz a novemberben Los Angelesben premierjét ünneplő e-tron GT, mely a Porsche Taycan műszaki megoldásaira építkezik. Ahhoz hasonlóan jelen esetben is három teljesítményszintről beszélhetünk majd, mely GT, S GT és RS GT néven kerül majd a szalonokba. Lóerő adatok egyelőre nincsenek, viszont a Taycan legerősebb kivitele bőven 700 lóerő felett teljesít, így jelen esetben is kirobbanó dinamizmusra számíthatunk.

Szintén 2020-ban mutatkozik be újra az R8 elektromos kivitele, melynek kapcsán a gyáriak a 2015-ös változatnál erősebb hajtást és visszafogottabb árcédulát ígérnek. Ez fontos, hiszen az előző próbálkozás óriási bukás volt a „csupán” 450 lóerős összteljesítmény, a nagyon csekély hatótáv és a több mint 250 millió forintos árcédula miatt.