Autót épített a Sony

Az idei Consumer Electronic Show, vagy más néven CES egyik legmeglepőbb újdonságát a Sony mutatta be. A srácok ugyanis egy okos elektromos autóval rukkoltak elő.

Autót épít a Sony? Bizony ez is megtörtént most az elektronikai vívmányokat bemutató CES keretein belül. A srácok ráadásul nem is akármilyen elektromos járgányt dobtak össze, már ami a technikai megoldásait illeti.

A Vision-S elektromos alapjait az osztrák Magna adta bele a projektbe, a féket a Brembo az önvezető szoftvert pedig az Nvidia. Részt vett a fejlesztésben a Continental és a Qualcomm is, de a legizgalmasabb részt a Sony maga alkotta meg. Ez pedig egy olyan szenzor és kamera hálózat, mely nem csak a kettes szintű önvezetést teszi lehetővé, hanem figyeli a környezetében mozgó embereket és profilokat készít róluk. Így már távolról megismeri és köszönti a tulajdonost, de még a gyakori utasokat is név szerint köszönti.

Természetesen belül minden digitális, a műszerfal egésze kijelzőkből áll, illetve a hátul ülők is kapnak 1-1 monitort. Különlegességként említendő még a 360 Reality Audio hangrendszer is, mely minden üléshez képes 3d hangzást társítani, így az összes utas minőségi szórakozása garantált autózás közben.

A Vision-S egy tanulmány, leginkább technikai erőfitogtatás, de a fejlesztők szerint teljesen működőképes. Azt azonban továbbra sem tervezi a Sony, hogy piacra dobja a modellt, de az autóval demonstrált technikai megoldások felbukkanhatnak még más gyártók modelljeiben.