Villany Giulia egyenesen a versenypályára

Szó sincs arról, hogy az Alfa Romeo is ráállt volna a villanyosítás útjára, csupán egy versenyautó gyártással foglalkozó cég készítette el a Giulia ETCR-re felkészített változatát.

Szépen sorban jelentik be a gyártók az elektromos túraautó bajnokságra fejlesztett gépeket. Érthető a sietség, hiszen az ETCR már jövőre elrajtol, egyelőre egy négy futamot tartalmazó szezonnal.

Azonban nem csak a gyári csapatok készülődnek, hanem bizony külsős cégek is villantanak érdekességeket. Itt van például mindjárt az 1959 óta működő Romeo Ferraris, mely most egy Alfa Giulia átirattal rukkolt elő.

Természetesen az ETCR szabályzata szigorúan megszabja az elektromos hajtáslánc paramétereit, így mint minden más csapatnál, itt is egy 403 lóerős elektromotor található a burkolatok alatt, amely rövid ideig képes akár 671 lóerőt is leadni. Az energiaellátásért egy 65 kWh-s akkumulátor csomag felel.

A Romeo Ferraris egyelőre egyetlen képet mutatott az autóról, de már ezen is látható, hogy a Giulia látványos vonalai a villany-túra bajnokság egyik legszebb résztvevőjét eredményezik majd.