Ismét lesz Gazoo Racing által tuningolt Yaris

A Gazoo Racing a Supra után a Yaris jelenlegi generációját is kezelésbe veszi. Egyelőre nem árultak el sokat, de az ígéretek szerint komolyabb autóra számíthatunk, mint amilyen a Yaris GRMN volt.

A Toyota az előző generációs Yaris alapjaira építette a limitált példányszámban elkészült és kimondottan izgalmas GRMN változatot. Az új Yaris generáció leleplezése óta foglalkoztatja a rajongókat, hogy vajon ebből is lesz-e a Gazoo Racing csapata által megbolondított változat. Most kiderült, hogy bizony lesz.

Túl sok technikai részletet nem árultak még el a gyáriak, csupán annyit lehet tudni, hogy a legtöbb megoldás a WRC világából érkezik majd. A GRMN változattal ellentétben ráadásul ez már nem első-, hanem összkerekes lesz, azaz jobban ki lehet vele autózni a megnövekedett teljesítményt.

Apropó teljesítmény! A Toyota egyelőre nem árulta el, hogy megmarad-e a kompresszoros 1,8 literes egység, vagy turbósra váltanak, lóerőkben viszont most sem lesz hiány az előzetes információk szerint.

Az izgalmas hot hatch első debütálása most vasárnap lesz japánban a Gazoo Racing fesztiválon, bár itt még álcázó festéssel lesz majd látható. A hivatalos leleplezés január végén lesz.