Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

Volvo-V90-on-the-assembly-line-in-Torslanda-Sweden-1

Újraindult a termelés a Volvo üzemeiben

2020. április 21. | Hírek Volvo | Címkék: , , ,

Svédországban és Belgiumban is megindult a termelés a Volvo gyáraiban. Természetesen a biztonsági és a járványügyi intézkedések sem maradhattak el.

A Volvo bejelentette, hogy a koronavírus okozta leállás után a mai napon újraindult a termelés a svéd és a belga üzemekben is. Természetesen mint máshol, itt sem lesz már minden a régi.

Az új rendszer szerint például a gyártási kapacitást úgy módosították, hogy most már kimondottan rendelés alapján gyártanak. Nincs készletfelhalmozás, csupán azokat a járműveket készítik el az első időkben, melyek egyből a vásárlókhoz mennek a legyártás után. Ez vonatkozik a részegységek előállítására is, ezek ütemtervét ugyanis hetente vizsgálják felül és igazítják a többi gyáregység igényeihez.

Mindezek mellett a gyárakon belül is átszervezés történt, a már megszokott fertőtlenítés és tisztítás mellett az irodákat is úgy alakították át, hogy a dolgozóknak ne kelljen egymáshoz túl közel menniük. Azokon a pontokon, ahol a távolságtartás nem lehetséges, egyéb védelmi intézkedéseket vezettek be, ilyen például, hogy kötelező a védőmaszk viselése is.

 

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.