Megérkezett az új Audi A3 szedán

Tovább bővült az Audi A3 új generációs modellcsaládja, most a lépcsőshátú limuzin mutatkozott be.

Megérkezett az Audi A3 modellcsalád legújabb tagja, a második generációs A3 szedán is, mely minden tekintetben több, mint az elődje.

Először is négy centivel hosszabb, kettővel szélesebb és eggyel magasabb, mint az előző A3 limuzin, viszont a tengelytáv megmaradt ugyanakkora, tehát a hátsó lábtér gyakorlatilag maradt változatlan. A szélesebb és magasabb kasztni viszont érezhető növekedést hozott a hátsó fej- és könyöktérben, ami az első generáció egyik legtöbbet kritizált része volt.

Belül kimondottan gazdag felszereltséggel találkozhatunk, például már a legszerényebb felszereltségi szint esetén is jár a digitális műszeregység és a 10,1 colos érintőképernyő is, de kérhető hozzá akár a többi autóval kommunikáló parkolóhely kereső és teljeskörű okostelefon integráció is.

A motorpaletta a kezdetben két tagból áll. A benzines frontot a mild hibrid rendszerrel is kiegészíthető 1,5 literes 150 lovas TFSi képviseli, míg a dízelek szerelmeseinek a szintén 150 lóerős 2 literes TDI lehet a megfelelő alternatíva.