Ujjlenyomat olvasót kap a következő Hyundai Santa Fe

A Hyundai bejelentette, hogy a Santa Fe következő generációja tele lesz innovatív technikai újításokkal. Ilyen lesz például az ujjlenyomat olvasó is.

A Hyundai igencsak ráfeküdt a technológiai fejlesztésekre, gyakorlatilag hetente jelentenek be a koreaiak valami újdonságot, ami a jövő modelljeit jellemzi majd. Most például a 2020-as Santa Fe egyik egyedi újítása látott napvilágot: lesz benne ujjlenyomat olvasó is.

A biometrikus szkenner ráadásul nem kiegészítő funkciót lát majd el, hanem ha megrendeljük, szerves része lesz az autó működtetésének. Ez nyitja majd az ajtókat és bizony a motort is csak a tulajdonos tudja majd beindítani. Mindezek mellett, ha több felhasználó van, az ujjlenyomattal automatikusan aktiválódik minden beállítás, amit eltárolt a rendszer, azaz pozícióba állnak az ülések, de még a rádió is a kedvenc állomásunkra kapcsol át.

Az ujjlenyomatok, ezáltal az autót használók száma bármikor variálható az autóban ülve, ám az első tulajdonost a gyártó viszi be a rendszerbe a megrendeléskor.