Nem engedi el a Tata a Jaguar-Land Rover márkát

Bár korábban felmerült, hogy a Tata magára hagyja a Jaguar-Land Rover márkát a Brexit miatt, az indiai cégvezetés ezt most megcáfolta. Változások viszont lesznek.

A Brexit nem csak a politikában és a világgazdaságban, hanem bizony az autóiparban is kérdéseket vetett fel. Ilyen például, hogy az indiai Tata vajon megtartja a többségi tulajdonát a Jaguar-Land Rover márkában, vagy inkább elengedi azt? Most kiderült: eszük ágában sincs elengedni az angol márkát.

Ezt Natarajan Chandrasekaran, a Tata Motors vezérigazgatója jelentette be. A vezér azért hozzátette, hogy az elkötelezettségük mellett azért némi változtatásra is szükség lesz a jövőben, ezt pedig két programpontban vázolta fel. Az első (Project Change), hogy a következő 18 hónapban több mint 1 milliárd dollárral kell csökkenteni a JLR kiadásait, a második pedig (Project Accelerate), hogy át kell gondolni a márka palettáját. Ez utóbbi egy több éves terv, melyben kevesebb modell szerepel a mostaninál, ám azok jobban pozicionáltak a piacon,  ezáltal több eladást remélve.