Új elektromos Toyota a láthatáron

A Toyota egy beharangozó képpel jelentette be az egyelőre X Prologue néven futó projektjét, mely elektromos SUV formájában kerül majd fel a palettára. Jövő héten lesz a hivatalos premier.

X Prologue kódnéven dolgozik a Toyota egy új autón, amiről eddig vajnyi keveset árultak el a gyáriak. Most viszont, egy héttel a hivatalos premier előtt elkezdődött a beharangozás. Ne számítsunk arra, hogy ezzel most kiszakadt az információ zsák, ugyanis egyetlen képet kaptunk, a többit pedig találja ki mindenki magának!

Na jó, ennyire azért nem árnyalt a helyzet, mert a most közölt kép elég sok fontos dologra is rávilágít. Először is láthatjuk, hogy a járgány teljesen burkolt orr kialakítással rendelkezik, ami a biztos jele annak, hogy egy elektromos modellről van szó. Új elektromos modell pedig a jelen információk szerint csak a korábban már a gyártó által megemlített, e-TNGA platformra épített villanyos crossover lehet, mely a Toyota-Subaru közös gyermeke lesz.

Nagyjából a RAV4 méretosztályára számíthatunk, a dizájn pedig nem egészen hétköznapi lesz a kedvcsináló képecske alapján. Az első fényszóró ugyanis nem hagyományos kialakítással rendelkezik, hanem C formában lett elhelyezve az autó elején úgy, hogy az kiemelkedik a karosszéria vonalából. Ilyen megoldással eddig főként a Honda dolgozott a Civic esetében, csak ott éppen hátulra került a jellegzetes dizájn.

Egyelőre tehát ennél többet nem tudhatunk a jövevényről, ám március 17-én, az online bemutató után már okosabbak leszünk.