A Land Rover Defender lett az év legjobb autója a női zsűri szerint

A női Év Autója választás idén a Land Rover Defender győzelmével végződött. A hölgyekből álló zsűri kategóriák alapján is győzteseket hirdetett.

Az idei európai Év Autója szavazás eléggé megosztóra sikerült. Először is az online közvetítésen sem voltak a szervezők a helyzet magaslatán, páran pedig nem értettek egyet azzal, hogy az egyébként erős mezőnyből miért pont az új Toyota Yaris került ki győztesen.

Vannak azonban más szavazások is, ahol Év Autóját választanak. Ilyen például a Women’s World Car of the Year (WWCOTY), azaz most már hölgyek is szavaznak külön arra, hogy melyik modell szerintük az idei év legnagyobb dobása. A szavazáson 38 országból 50 női újságíró képviseltette magát, az eredmény kihirdetése pedig stílusosan március 8-án, azaz a nemzetközi nőnapon történt meg.

A győztes pedig? A Land Rover Defender, melyről így nyilatkozott a WWCOTY elnöke, Marta Garcia: „A legenda megújult! A Land Rover Defender most már nem csak egy SUV, mellyel átkelsz az Amazonason vagy nekiugrasz a sivatagnak. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően most már közúton ugyan azt a kényelmet nyújtja, mint egy luxusautó. A technikai újításainak, a komfortjának és az innovatív megoldásainak köszönhetően számunkra egyértelműen ez az év autója!”.

A zsűri egyébként más kategóriákban is osztott díjakat. A legjobb városi járgány a Peugeot 208 lett, a családi autó kategóriát pedig a Skoda Octavia nyerte meg. Luxusautóként a Lexus LC500 kabrió lett a nyerő, sportkocsi kategóriában pedig a Ferrari F8 Spider nem talált vetélytársra. A legjobb városi SUV díjat a Peugeot 2008 húzta be, nagy SUV-ok közül pedig a Kia Sorento érdemet díjat. Legtutibb 4X4-es? A Ford F-150. Természetesen elektromos kategóriát is vizsgáltak a hölgyemények, melynek a Honda e lett a győztese.