Új belépő szintű motort kap a Mercedes G-osztály, de csak Kínában

Lefelé bővítette a Mercedes a G-osztály motorpalettáját Kínában. A helyi igényekhez igazodva most már kínálnak négyhengeres motort is a méretes terepjáróhoz.

A legtöbb gyártó eleve az ázsiai vásárlókra tervez most már, hiszen ez a világ legnagyobb felvásárló piaca. Lényegében ennek köszönhetjük a méretes hűtőrácsokat és a futurisztikus formával kiemelt modelleket is. Ázsiában ráadásul inkább a megjelenés számít, érdekes módon a motorerő leginkább csak másodlagos szerepet tölt be. Pontosan ezért lehetséges, hogy a Mercedes új belépő szintű motorral is kínálja a G-osztályt a kínai vásárlók számára.

A kétliteres négyhengeres turbós egység 299 lóerőt képes a vezető szolgálatába állítani 400 Nm nyomaték mellett, amit egy kilencsebességes automata váltó juttat el a négy kerékre. Persze, ez elmarad a G63 AMG 585 lóerős teljesítményétől, de a gyártó szerint a célnak így is bőven megfelel a G-osztály dinamizmusa, főleg a sűrű forgalommal sújtott ázsiai városokban. Természetesen ez annak fényében is igaz lehet, hogy a nálunk is kapható G350 dízel variáns „csak” 286 lóerőt képes leadni, viszont egy tökéletesen élhető alternatíva azoknak, akik nem a legerősebbre vágynak, vagy nem tudják megfizetni annak a jelentős csaknem 20 millió forintos felárát.