Tolonganak az előrendelők az elektromos Mustang SUV-ért

A Ford bejelentette, hogy a bemutatása óta több mint 30 ezer előrendelés érkezett az elektromos Mustang Mach-E modellre. Ez még akkor is felülmúlja a várakozásokat, ha pár ezer ember utólag vissza is lép.

A Ford tavaly Los Angelesben mutatta be a Mustang Mach-e néven futó elektromos SUV modelljét, melyet egyből a premier után már öt különféle változatban kínáltak előrendelésre. Mennyire lett sikeres az akció? Lényegében minden várakozást felülmúlt a vásárlók lelkesedése.

A gyáriak ugyanis már most 32 ezer előrendelést vettek fel, azaz ennyien fizettek be 500 dollárt, hogy megerősítsék a későbbi vásárlási szándékokat. Ez annyit tesz, hogy ha esetleg pár ezren utólag visszalépnek (mindig vannak utólag változtató vásárlójelöltek), akkor is nagyjából 28 ezer vásárlóval számolhatnak a gyáriak alig két hónap alatt.

Az eredeti tervek szerint éves szinten nagyjából 50 ezer darabos értékesítéssel és gyártással számolt a Ford, ez a mennyiség pedig ezzel a lendülettel már az első félévben minden bizonnyal el fog fogyni. Hogyan tovább? Dönthet úgy esetleg a gyártó, hogy bővíti a gyártási kapacitását, illetve az adott évre le is állíthatja az értékesítést. Még nem reagált a Ford, hogy melyik utat választja, ha továbbra is ennyien jelentkeznek be a nagyjából 40-50 ezer dolláros áron kínált elektromosért.