Terepjárónak álcázott városi csöppség a Geely legújabb dobása

A Geely még tavaly év végén mutatta be az aprócska városi villanyosát Panda néven. Az első változat inkább a cukiságával próbált hódítani, most viszont itt a Panda Knight, mely megpróbálja komolyabbra venni a figurát. Persze, a látszat csal.

A Geely az ázsiai piacon több almárkával is rendelkezik. Ilyen például a Geometry is, mellyel kimondottan az apró városi elektromos járgányokra koncentrál a konszern. Tavaly év végén például bemutatkozott a Panda modell, mely bárgyú cukiságával szólította meg elsősorban a fiatal vásárlókat.

A kínaiak tudják viszont azt is, hogy ha több bőrt is le lehet húzni egy koncepcióról, akkor érdemes azt meg is lépni. Így születhetett meg a Panda Knight, mely első ránézésre olyan, mintha egy Ford Bronco magáévá tette volna a kis Pandát. A gyermek helyenként örökölte az apja sármját, de növését tekintve az anya génjei voltak erősebbek.

Persze, ez csak kiforgatott hasonlat, de a lényeg tényleg annyi, hogy a srácok új elemeket rajzoltak az kis elektromosra, ami alapvetően változtatta meg a stílusát. A dizájnerek annyira ragaszkodtak a terepjárós vonalhoz, hogy még egy kis oldalsó létrát is felszereltek a verdára. Persze, ezen mászni senki nem fog, de aranyos részlet.

Ehhez tartozik az is, hogy a stílus tényleg csak jelképes, a Panda Knight az aprócska kerekeivel és az elhanyagolható hasmagasságával azonnal elvérzik, ha tényleg valaki terepre merészkedik vele.

Az alap maradt a régi, azzal az egy változtatással, hogy míg a sima Panda esetében a 40 lóerős villanymotor már az erősebb alternatívának számít, a Knight csak ezzel a hajtással kérhető. Az áramellátásról egy 17 kWh teljesítményű akkumulátor gondoskodik, mely 200 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.