Teljesen elkészült a Skoda Academy legújabb tanulmánya, a dögös Slavia roadster

Korábban már volt szó arról, hogy a Skoda Academy végzős diákjai idén kimondottan nagy fába vágták a fejszéjüket, most viszont egyben megcsodálhatjuk a kész remekművet. Itt a Slavia roadster tanulmány.

Pár napja volt szó utoljára arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük a koronajárvány miatt a Skoda Academy végzős diákjainak, de szerencsére ez nem szegte kedvüket, hogy elkészítsék a vizsga munkájukat. Ehhez egy Scala modellt kaptak az anyacégtől, az pedig csak rajtuk állt, hogy mi lesz belőle.

És mi lett végül? Egy kimondottan dögös roadster Slavia Concept néven, melyben alig ismerni fel az alapokat nyújtó autót. Természetesen megszabadultak a tetőtől a tanulók, majd befalazták a hátsó ajtókat. A karosszéria és a padlólemez megerősítése után felkerült a helyére a hátsó ülések helyét elfedő egyedi elem, majd pedig jöhettek az olyan apróságok, mint például a féklámpaként is funkcionáló világító hátsó Skoda felirat, vagy a kocsi alsó neon világítása. Mondjuk erre kérdés, hogy miért volt szükség, de tudjuk be annak, hogy valószínűleg még egy a Need for Speed játékokon felnevelkedett fiatalságról van szó.

A belső térben a Sparco ülések adják meg az alap hangulatot, de nem lehet elmenni a két mélynyomót is magába foglaló 2570 wattos hangrendszer mellett sem. A Slavia csak egy vizsga munka, egy koncepció, így nem lesz sorozatgyártású változat belőle. Az viszont kiderült, hogy jó kezekben van a márka, ha ilyen ügyes és elmés diákokat nevelnek ki évről évre az akadémia keretein belül.