Alig 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra az elektromos MG roadster

Az MG talán egyik legjobban várt modellje a Cyberster, mely egyben a gyártó legsportosabb és legerősebb modellje lesz. Most kiderültek a technikai specifikációk, amik alátámasztják, hogy igencsak impozáns dinamizmust kapnak majd a vásárlók.

Az egykoron nagy névnek számító MG most már kínai fennhatóság alatt, de szépen lassan újra bontogatja szárnyait. SUV és elektromos fronton már megmutatták, hogy illik komolyan venni őket a jövőben, az igazi nagy dobásuk viszont az év utolsó negyedében érkező elektromos kétüléses roadster lesz, mely Cyberster néven kerülhet majd a szalonokba. Bár a hivatalos premier még nem történt meg, most a technikai specifikációk mégis kiderültek a kínai Közlekedési és Informatikai Minisztériumnak köszönhetően.

Ennek köszönhetően tudhatjuk már, hogy az autó kétféle teljesítményszinten lesz elérhető. A belépő szintet az egymotoros, hátsókerék-meghajtású variáns jelenti majd 310 lóerős teljesítménnyel. Ezen felül lesz természetesen egy kétmotoros kivitel is, mely esetén már 536 lóerőről beszélhetünk két hajtott tengellyel és 727 Nm-es nyomatékkal, illetve 3 másodperces 100-as sprinttel megfűszerezve.

A padlólemezben elhelyezett 77 kWh-s akkumulátor 580 kilométeres hatótávot biztosít a sportkocsinak, mely valószínűleg inkább egyenesekben lesz erős, a kanyarvadászatnak határt szabhat az 1984 kilogrammos önsúly.

Az ára egyelőre nem ismert, de a prémium belső teret elnézve ezt a modellt valószínűleg nem feltétlenül a kategória aljára árazza majd be a kínai-angol gyártó, ahogyan azt például az elektromos SUV-jával tette nem is olyan rég.