Sportosabb lett a lépcsőshátú Toyota Corolla, de csak a megjelenésében

GR Sport felszereltségi szintet kapott a Toyota Corolla szedán. Motorikusan nem piszkálták meg a gyáriak, de a megjelenése jóval sportosabb lett a beavatkozás után.

Ha GR, akkor azt gondolná az ember, hogy egy minden téren alaposan felhúzott Toyotáról van szó. Pedig ez nem igaz, ugyanis a japánok a Gazoo Racing nevével már felszereltségi szinteket is látnak el.

Ennek a vonalnak a legújabb szereplője a Corolla lépcsőshátú változata, amely a csapotthátú és a kombi után kapta meg a saját kis sportos csomagját. Motortuning és pályafutómű nincs, morcosítás viszont akad azért szemmel látható mértékben.

Mindjárt ott van például, hogy az összes króm betétet fekete árnyalatúra cserélték, illetve a tető és a tükörházak is megkapták a sötétítést a látványos felnigarnitúrával egyetemben. Ezek fehér alap fényezéssel mutatnak igazán nagyot, így nem csoda, hogy a gyáriak is ebben a formában mutogatják az újdonságot. A külső tekintetében még a nem túlzó, pont ízléses hátsó légterelőt érdemes kiemelni.

A belső tér is alaposan fel lett dobva, itt is főként a fekete árnyalat uralja az összképet. Ilyen a tetőkárpit, a sportülés és a perforált bőrkormány is. A külsővel ellentétben azonban itt már megjelennek ezüstös kiemelések is, illetve hangulatos a több helyen fellelhető vörös varrás és az alumínium küszöbborítás is.

A Corolla Sedan GR Sport a paletta minden motorjával elérhető lesz még ebben az évben, azaz az 1,6 literes benzines és az 1,8 literes hibrid variáció is játszik megrendeléskor.