Szigorodtak a törvények Angliában, már a kifogyott üzemanyagért is tetemes bírság jár

Az angol hatóságok alaposan szigorítottak 2020-ra a közlekedési szabályokon. A túl lassú haladást és a kifogyott üzemanyag miatti megállást is bírságolják mostantól a szigetországban.

Az angol hatóságok megelégelték az elmúlt időszak baleseteit és új szabályokat vezettek be. Ezek egy komoly része nem a már régóta szabályozott gyorshajtással foglalkozik, hanem bizony éppen annak az ellenkezőjével.

Például a túl lassú haladás is büntetendő mostantól, hiszen előzgetésre készteti a közlekedés többi résztvevőjét. És mikor vagyunk a legnagyobb veszélyben? Természetesen, amikor a szemközti sávban tartózkodunk.

Mindezek mellett egy másik, első hallásra furcsa tétel is aktiválódott: ha kifogy menet közben az üzemanyagunk, azért is azonnal bírságot kapunk. Ez alap esetben 100 font, azaz nagyjából 40 ezer forint, de akár 5000 fontunkba is kerülhet, ha ezzel balesetet okozunk. Jobban belegondolva viszont teljesen érthető az intézkedés: az út szélén ácsorgó, kannára váró autó kimondottan veszélyes tud lenni, főleg beláthatatlan szakaszokon.