Tesla Model 3, mint angol rendőrautó? Már tesztelik!

Bár egyre több ország állít szolgálatba elektromos rendőrautókat, sokfelé még szkeptikusak a hatóságok a villanyos modellek „hadrafoghatóságával” kapcsolatban. Angliában először például alaposan letesztelik a rendőr Tesla Model 3-at, mielőtt utcára küldik.

Ahogy a világon egyre nagyobb hangsúlyt kap a villanyosítás, úgy lesz egy idő után elkerülhetetlen a hatóságok átállása is. Sőt, egyre több helyen lehet már hallani, hogy szolgálatba álltak az első elektromos rendőrautók, sőt a mentőszolgálatok sem maradnak ki a szórásból.

Az Egyesült Királyság sem maradhat ki természetesen a programból, hiszen a szigetország 2030-ra már ki is tűzte a teljes karbonsemlegességet. Csak úgy fejest ugrani a változásokba viszont meggondolatlanság, így most megkezdődött a rendőrségi Tesla Model 3 tesztelése is.

Az Auto Express magazinnak sikerült lencsevégre kapnia az egyik ilyen tesztpéldányt, melyet a Tesla angliai üzemében készítettek el. Bár hivatalos technikai specifikációk még nem láttak napvilágot, ám a felniből ítélve Performance változatokban gondolkodnak az angol rendőrök, mely 261 kilométeres óránkénti maximális sebességet és 507 kilométeres hatótávot jelent.

Arról sem számoltak be egyelőre a források, hogy milyen átalakításokat eszközöltek a rendőrautón, ám az már tisztázódott, hogy alaposan kielemzik az elkövetkező hónapokban az éles bevetések előtt a villanyos modell tulajdonságait és feladatra alkalmasságát.