Szerbiában készülhet majd a Fiat Panda következő generációja

Aleksandar Vucic szerb elnök jelentette be, hogy a Fiat Szerbiában gyártja majd a Panda következő generációját, ami természetesen teljesen elektromos lesz.

A Fiat Panda jelenlegi generációja immár 12 éve van a piacon, ami a mai modellciklusokat tekintve már-már ősmodellnek tekinthető. Az olaszok azonban már gőzerővel dolgoznak a negyedik felvonáson, mellyel kapcsolatban nagyon kevés információt tudunk eddig, azokat sem mindig gyári forrásokból.

Most például a szerb elnök, Aleksandar Vucic jelentett be egy igen fontos részletet. Egészen pontosan azt, hogy az új Panda Szerbiában készül majd a Stellantis Kragujevac melletti üzemében. Ezt az olasz miniszterelnökkel tartott találkozója után jelentette be, azaz Giorgia Meloni biztosította a szerbeket arról, hogy az autó gyártása náluk kezdődik majd meg 2024 második felében.

Magáról az autóról annyit tudunk eddig, hogy teljesen elektromos lesz, dizájn tekintetében pedig sokat merít majd a 2019-es Centoventi koncepcióból. A premier dátumát 2024 július 11.-ére tűzték ki, ami nem mellesleg egybeesik a Fiat fennállásának 125. évfordulójával is.

(a képeken a Centoventi tanulmány látható)