Megint fellépett az olasz kormány a Stellantis ellen

Alig pár héttel az után, hogy az Alfa Romeo új SUV modelljének átnevezését kiharcolta, az olasz kormány ismét beleállt a Stellantisba. Most Fiat Topolino modelleket foglaltak le a karosszérián található kis olasz zászlócska miatt.

Mostanság elég sokat lehet hallani a Stellantis és az olasz kormány vesszőfutásáról. Nagyot robbant a hír például pár héttel ezelőtt, hogy az olaszok nem nézik jó szemmel a nem helyi gyártású Alfa Romeo SUV elnevezését, ezért a jogi lépéseket megelőzendő a gyártó át is nevezte azt gyorsan, így most már nem Milano, hanem Junior néven fut a modell. Nem kellett sokat várni a következő botrányig, ahol már konkrét lépéseket is tettek a hatóságok.

Történt ugyanis pár napja, hogy Olaszországban, egészen pontosan Livorno kikötőjében a rendőrség lefoglalt egy Stellantis szállítmányt, mely összesen 134 darab Fiat Topolinót tartalmazott. Mi volt a probléma? Rosszul kitöltött papírok? Csempészet? Dehogy! Néhány aprócska olasz zászlócska, mellyel a karosszériát díszítették.

Egészen pontosan arról van szó, hogy az olaszok komolyan veszik, hogy csak azon termékek esetében lehet olasz származásra utaló jeleket alkalmazni, melyek tényleg az országban gyártanak. Minden egyéb próbálkozás, az megtévesztés. A Topolino pedig, akárcsak a testvérmodelljei, a Citroen Ami és az Opel Rocks, nem máshol, mint Marokkóban készül.

A Carscoops információi szerint a Stellantis megint lépett és a helyszínen eltávolította a zászlócskákat az autókról, de a lefoglalt szállítmány egyelőre továbbra is egy raktárban pihen, azok visszaszolgáltatását ugyanis az ügyészségnek kell engedélyeznie. Azt nem tudni, hogy tervez-e az olasz kormány további jogi lépéseket a Stellantis ellen.