Visszatérhet a Fiat Punto, de más formában, mint ahogy eddig ismertük

A Stellantis prezentációjában tűnt fel a Fiat tervei között, hogy 2023 után egy B-szegmensbe szánt újdonsággal jelentkezik a gyártó. Ez könnyen egy újabb Punto generáció lehet, de jelentősen más formában, mint ahogy eddig ismerhettük a márka egyik legsikeresebb modelljét.

A Stellantis márkáinak jövőjét kiveséző prezentációban, ahogy arról mi is beszámoltunk, főként az agresszív villanyosításról volt szó. Azonban emellett az érkező újdonságok között is felfedezhettünk pár érdekességet. Például a Fiat esetében is!

Az olasz gyártó ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2023 után visszatér a B-szegmensbe, ahol 2018-ig a Punto modellel képviseltette magát, sokáig nem is eredménytelenül. A Fiat kisautója az egyik legkeresettebb elérhető árú városi autó volt, így részben furcsa, hogy három év után érkezett meg az első információ az utódmodell készültéről.

Azért részben furcsa csak, mert a Fiat a Stellantis nélkül nem igazán engedhette meg magának a paletta bővítését, ám most a CMP platform a rendelkezésére áll, ráadásul nemsokára már továbbfejlesztett formában is. Ez pedig azt jelenti, hogy az új Punto (ha megtartják a nevet) akár teljesen elektromos is lehet, illetve crossover formában is piacra kerülhet.

Mindez szép és jó, ám remélhetőleg a kedvező árazást is meg tudják majd tartani az olaszok a technikai fejlődés ellenére is. Minden esetre mi várjuk az újabb fejleményeket és szurkolunk, hogy meg tudják ismételni a gyáriak az előző generációk hosszan tartó sikersztoriját.