Igazi modern-retró járgány lesz a Fiat Grande Panda

A Stellantis a Fiat személyautók legújabb generációját készül éppen útnak indítani. Ennek a törekvésnek az első fecskéje a retró kinézettel megálmodott Grande Panda.

A Fiat a fennállásának 125. évfordulóját ünnepli idén, ráadásul elég komoly elképzelésekkel. Konkrétan az olasz márka személyautóinak legújabb generációját készülnek elrajtoltatni, melynek első fecskéjéről már meg is érkeztek az első képek.

Ez nem más, mint az első Panda stíluselemeit magán hordó, mégis modern megjelenésű Grande Panda, mely nevéhez méltóan nagyobb a típus eddigi generációinál, ám még mindig kicsinek számít az általa megcélzott B-szegmensen belül. Egészen pontosan 3,99 méteres hosszúsággal rendelkezik, ami közel sem túlzó, a gyáriak az elmondásuk szerint mégis tágas belső teret tudtak kialakítani benne akár öt személy számára is a jellegzetes kocka-dizájnnak köszönhetően.

Büszkén hangoztatja a Fiat azt is, hogy maga a megjelenés tipikusan olasz, ami már csak azért is helytálló, mert a Torinóban található Centro Stile műhely álmodta meg a dizájnt.

„Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a FIAT 125. születésnapját annál, mint hogy elkezdjük megírni történetünk következő fejezetét.” – mondta Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója, a Stellantis marketing igazgatója. „A jövőbe vezető történet első főszereplője pedig az új Grande Panda. Az olaszországi Torinóban, a FIAT formatervezési központja által tervezett újdonság hiánytalanul testesíti meg a legendás elődök értékeit. Az új kisautó egy globális padlólemezre épül, lehetővé téve a márka számára, hogy tovább erősítse világméretű jelenlétét. A Grande Panda bevezetésével a FIAT megkezdi az átállást azokra a globális platformokra, amelyek a világ összes régióját lefedik, az ebből eredő előnyöket pedig mind ügyfelei javára fordítja. A Grande Panda a világ bármely országában tökéletesen alkalmas családi és városi használatra egyaránt – egyszóval, hamisítatlan FIAT!”

A technikai részletekbe egyelőre nem mentek bele a gyáriak, de szinte biztos, hogy a mild hibrid variánsok mellett lesz belőle tisztán elektromos kivitel is. Mindez még idén kiderül!