Peugeot 208 Black Edition – csak három ajtóval

A legújabb piaci igényekhez igazodik a Peugeot, amikor kizárólag háromajtós változatban dobja piacra a 208-as Black Edition kivitelét, az alapmodellt pedig csak ötajtósként kínálja majd.

Netvilágot látott az első kép a Peugeot idén bemutaktozó újdonságától, a 208-as Black Edition kiviteléről. Érdemes jól megnézni a mostani, egy brossurából származó első fotót (meg majd persze az autóról hamarosan megjelenő hivatalos képeket), hiszen ezeken láthatjuk egyedül háromajtós kivitelben a francia márka minijét. A Peugeot ugyanis szintén egyszerűsíti a modellsorozaton belüli kivitel-kínálatot, és a Balck Edition kivételével kizárólag ötajtós verzióban kínálja a jövőben a 208-ast. (Akárcsak a nemrég bemutatott Seat Ibiza, a Renault Clio vagy a Nssan Micra esetében is hasonló filozófiával uniformizálták a modellsorozatokat.)
A 208 Black Edition persze nem csak háromajtós kivitelével és feltűnő fekete színével tűnik majd ki társai közül, hanem magasabb szintű felszereltségével is. Bár ennek részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó, annyi biztos, hogy bluetooth-os hifi és Apple Carplay is lesz benne.