Oroszosan mutatkozott be az Aurus kabrió változata

Bemutatkozott az orosz Aurus paletta legújabb tagja, a kabrió. Természetesen egy katonai parádén láthatta a nagyközönség először Putyin luxuskabrióját.

Óriási lendülettel bővülget az orosz Aurus márka palettája. A hosszított limuzin, a „hagyományos” lépcsőshátú és a kisbusz változat már tavaly bemutatkozott, most pedig itt a nyitható tetős változat is.

Az előbbiekkel ellentétben azonban a kabrió bemutatását a szokásosnál oroszosabbra vették, azaz egy katonai parádén láthatta először a nagyközönség. A járgány megjelenése természetesen továbbra is a Rolls-Royce palettára hajaz, az első traktust és a hátsó részt egy az egyben emelték át az Aurus Senat-ról.

Ami változás, az a csökkentett tengelytáv és a lejjebb vitt hasmagasság. A belső tér stílusában megegyezik a márka többi tagjával, ám itt vízállóbb anyagokat használtak a kiépítéskor. A motortérbe a már megszokott 4,4 literes V8-as egység került 590 lóerős teljesítménnyel.

További érdekesség, hogy a parádén látott két példány preparált volt, azaz az anyósülés helyére kapaszkodót és mikrofonokat építettek.