OPC változatot kap jövőre az Opel Mokka

Az Opel bejelentette, hogy már jövőre elérhető lesz a Mokka gyári tuningos változata, mely az elektromos hajtásra épül majd, lóerő többletet viszont ne várjon senki.

Még jövő év elején bemutatkozik az Opel/Vauxhall Mokka gyárilag sportosított változata, mely természetesen OPC (Angliában VXR) néven kerül majd be a kínálatba. Azok viszont, akik egy erős benzinmotoros variánst várnak, minden bizonnyal csalódni fognak, hiszen a kocsi elektromos lesz és lóerők tekintetében nem tud majd többet, mint a mostani Mokka-e.

„2022 első felében bemutatjuk a VXR/OPC mokkát, mely elektromos lesz”- kezdte a beszámolóját Stephen Norman, a Vauxhall igazgatója, majd hozzá tette, hogy másként értelmezik a teljesítmény kérdését, mint amire a legtöbb ember gondol. „Ha végsebességet és gyorsulást kérdezed, azzal már most is jól állunk. Más megközelítésben viszont még nagyobb teljesítményt tudunk majd az autóhoz adni”.

Az OPC kivitel tehát jó eséllyel a már megszokott Mokka-e hajtálánccal érkezik majd, azaz továbbra is 163 villanyos lóerőre számíthatunk 260 Nm nyomaték mellett. A futómű, kormányzás, belső felszereltség és megjelenés viszont változni fog, a gyártó ugyanis jó eséllyel ezek módosításával akarja majd sportosabb szintre emelni az autót.