Megkezdte a Hyundai a Kona N apránkénti leleplezését

Első körben álcázott gyári képek és információ megerősítések érkeztek a Hyundai Kona teljesítményorientált változatáról. Egy igazi „Hot SUV” modellt ígérnek a gyáriak.

A Hyundai még idén kibővíti a Kona palettáját egy minden eddiginél erősebb és dögösebb változattal. Ez lesz a Kona N, mely a gyáriak ígérete szerint egy igazi „hot SUV”-nak ígérkezik. Most megérkeztek az első gyári képek, amik a komoly álcázás miatt még igencsak elrejtik a járgány megjelenését, így érdemes nem is vizuális premierként tekinteni rájuk, hanem mintegy megerősítésként inkább, hogy most már tényleg a finisben jár a fejlesztés.

A pontos technikai specifikációkat ezzel szemben még rejtegetik a Hyundai döntéshozói, az viszont megerősítést nyert, hogy a különlegesség orrában egy 2 literes turbós benzines erőforrás dolgozik majd, melyhez nyolcsebességes duplakuplungos automata váltót kapnak a vásárlók.

A teljesítményadatok tehát még nem elérhetőek, de összehasonlításként: az N-Line verzió 1,6 literes turbósa közel 200 lóerő leadására képes, így az „igazi” N-es változatnál jó eséllyel 280 lóerő körüli teljesítményre számíthatunk.

Mindezek mellett a gyáriak még olyan apróságokat is megemlítettek, mint például, hogy a rajtautomatika is helyet kap a felszereltségi listában, illetve a fejlesztés alatt nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a sportos SUV hangzása is vérpezsdítő legyen. „Hot SUV-ként igazán sokoldalú autóról beszélhetünk, melyben egyaránt megvan az N-es modellekre jellemző vezetési élmény is”- hangzik a Hyundai közleményében.

Az elkövetkező hetekben tovább folytatódik az információk csepegtetése, a következő körben valószínűleg a sportosabbra szabott belsővel ismerkedhetünk majd meg.