Nemsokára bemutatkozik az új Dacia Sandero és a Logan

Két modelljének következő generációját mutatja be egyben a Dacia még ebben a hónapban. Modernebb alapokra épül majd az új Sandero és a Logan.

Három igencsak sejtelmes képpel jelezte a Dacia, hogy készül valamire. Hogy mire, az már korábban kiderült néhány kémfotónak köszönhetően.

A sejtelmes képek egyértelműen az új Logan és Sandero modelleket takarják, az utóbbit ráadásul emelt hasmagasságú Stepway kivitelben is. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nemsokára (valószínűleg még ebben a hónapban) tripla premierre számíthatunk.

Hivatalos specifikációk egyelőre nincsenek az új generációkkal kapcsolatban, gyári szivárogtatás miatt azonban azt már tudni lehet, hogy platformot váltanak a jövőben a Dacia modelljei. Az új Logan és a Sandero is a Renault CMF-B padlólemezét kapja meg, ami a jövőben a villanyosításnak is utat enged.

Az első időben viszont nem szabad még tisztán elektromos Dacia variánsokra számítani, ugyanis a villanyos technológia még sajnos mindig túl drága ahhoz, hogy a márka célközönségének érdemben be lehessen árazni.

Lesznek viszont hibrid és mild hibrid hajtások is a palettában. Az előbbi a híresztelések szerint a Clio esetében is használt, 1,6 literes benzines egységen alapuló E-Tech hajtás lesz 50 kilométeres elektromos hatótávval és 140 lóerő körüli teljesítménnyel.

Természetesen továbbra is elérhetőek lesznek a hagyományos motorok is, többek között a belépő szintet képező 1 literes 75 lovas háromhengeres benzines egység is. Dízel fronton egyedül az 1,5 literes dCi nyert megemlítést pletyka szinten 85 lóerős teljesítménnyel.