Új arculattal megy tovább a Dacia

A tavaly már megmutatott új emblémát kapta meg most a Dacia minden jelenleg futó modellje. Cserélték a hűtőrácsokat is, illetve jön a korábban belengetett sebességkorlátozás.

A Dacia tavaly rántotta le a leplet az új emblémájáról, mely lényegében egy egymás mellé tolt D és C betűből áll. A gyáriak által csak „Dacia link” elnevezéssel ellátott megoldás a márka egyszerűségét és elérhetőségét hivatott érzékeltetni.

Most pedig elérkeztünk oda, hogy a gyáriak el is kezdik használni az új arculatot, ráadásul nem apránként bevezetve, hanem egyszerre feltéve azt minden jelenleg futó modelljükre. Ez egyben annyit tesz, hogy aki már ma adott le új rendelést, az új emblémával kapja majd meg az autóját.

Ráadásul, ha már úgyis hozzányúltak az autók elejéhez, akkor mindjárt jött egy kis ráncfelvarrás is, azaz változott a hűtőrácsok és a lökhárítók kinézete is. Az új embléma a felniken és a volánon is megtalálható mostantól, illetve egy új szín is bekerült a palettába a kicsit zöldes beütésű „Zuzmó szürke” személyében.

A Dacia célközönsége számára nem mérvadó változtatás, de mégis valamilyen szinten fontos, hogy a Renault csoporton belül jövőre itt jelenik meg először a 180 kilométeres óránkénti végsebességnél korlátozás, amit majd nem sokkal később az anyavállalat modelljei is követnek majd.