Németországban büntetik az arany fóliázást

Egyes helyeken ismét divat az autók komplett aranyra fóliázása. Többek között Németországban is elkezdett terjedni ez a furcsa szokás, a rendőrök pedig megelégelték ezt. Nem az ízlést büntetik, hanem a csillogást.

Németországban a rendőrök elkezdtek arany fóliás autókra vadászni. Persze, nincs sok belőlük (szerencsére), de az a néhány példány sem számíthat túl sok jóra, ha a hatósággal találja szembe magát.

Egy német fiatalember például a Porsche Panamerája miatt kapott először figyelmeztetést, lévén hogy a kocsi így annyira fényes, hogy az már könnyen elvakíthatja a közlekedés többi résztvevőjét, így el kell távolítani a fóliát a karosszériáról. Emberünk megtette? Természetesen nem, hiszen nem azért költött el rá egy nagyobb összeget, hogy aztán megszabaduljon tőle.

Legközelebb már nem volt ennyire türelmes a járőr, alig pár nappal az első figyelmeztetés után megint megállították a Porschét, ám ekkor már ugrott a rendszám és a forgalmi is, a kocsit pedig a rendőrségi garázsba szállították. A tulaj csak akkor kaphatja vissza, ha kifizeti a tetemes bírságot és azonnali hatállyal eltávolítja a zavaró csillogást a járműről.

Az eset érdekessége még, hogy a Porsche mellett egy szintén csillogó arany Lamborghinit is kivettek a forgalomból a rendőrök Hamburgban, ám az olasz kocsi tulajdonosa megértette elsőre is az utasítást és még a helyszínen letépte a fóliát a karosszériáról.