Nem tudja a Daimler, honnan szerzi a Mercedeseit Kim Dzsongun

Hivatalosan a szabályozások miatt tilos Észak-Koreába nyugati autót eladni, Kim Dzsongun mégis rendszeresen Mercedesekkel parádézik. A Daimler nem érti ez hogyan lehet.

Az észak-koreai vezető Kim Dzsongun akárhányszor megjelenik valahol, a páncélozott Mercedeseivel közlekedik. A diktátorok szeretik a Mercedeseket, viszont jelen esetben a gyártó nem érti, hogy a „kedves vezető” fia hogyan juthatott ilyen autókhoz, amikor a csaknem 10 éve életbe lépő szabályozások miatt tilos a térségben nyugati autót értékesíteni.

A Daimler szóvivője, Silke Mockert azt is elárulta, hogy azért is állnak tanácstalanul, mert a Mercedes a szabályozás után szigorúan kezdte az exportot követni, még a harmadik fél által árult használt gépjárműveket is szemmel tartották, hogy nem-e kerülnek a tiltott országba. Az adatok szerint hivatalosan nincs új Mercedes Észak-Koreában, csak hát erről úgy látszik el felejtettek szólni az ország első emberének is, aki annyi csillagos luxusverdát ránt elő a farzsebéből, amennyit csak akar.