Ez most a leggyorsabb kombi a világon

Az Alpina bemutatta az új B5 Bi-Turbo kombit, mely nem csak egy gyors puttonyos, hanem a leggyorsabb jelenleg a világon.

A BMW átalakításairól ismert Alpina legújabb dobása azokat a vásárlókat szólítja meg, akiknek fontos a család, de nem akarnak alulmaradni egy sportkocsival szemben sem. Ez az új B5 Bi-Turbo kombi, mely nemes egyszerűséggel a leggyorsabb puttonyos a világon.

Kívülről szemlélve akár egy átlagos 5-ös Touring is lehetne, ám a motorterében egy ikerturbós 4,4 literes V8-as benzines egység dolgozik 610 lóerős teljesítménnyel. Mondani sem kell, hogy ennyi erő négy kerékre eresztve mindenre, sőt még annál többre is elég.

Hogy pontosak legyünk, ezzel a család igáslova 3,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, a lendületes gyorsulás pedig egészen 322 kilométeres óránkénti tempóig folytatódik.

Mindezek mellett a B5 Bi-Turbo nem csak az egyenes száguldozást támogatja, ha akarjuk nem kevés játékot is enged, ugyanis igény esetén az erő 90 százaléka a hátsó tengelyre irányítható, ezzel sikoltozásra késztetve az egész családot.