Nem lesz GTA kivitel az Alfa Romeo Stelvio-ból

A létező legdurvább, pályaversenyzésre is alkalmas Giulia kivitel a nemrég bemutatott GTA, mely limitált példányszámban készül csak el. Na de lesz Stelvio GTA is? A válasz hivatalos: nem!

Az Alfa Romeo lényegében ünnepi alkalomból hozta vissza a GTA megjelölést, melyet a limitált példányszámban készülő és pályaversenyzésre is alkalmas Giulia kivitelekre ragasztanak rá. A rajongókban viszont azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon a Stelvio is megkapja-e az extrém gyári tuningot? Itt a hivatalos válasz: nem.

A gyáriak azzal indokolták a döntést, hogy a GTA elnevezést nem szeretnék általánosítani, azaz csak az olyan autókon lesz megtalálható, melyek a pályaversenyzést is lehetővé teszik és a dinamizmusuk is ehhez megfelelő. A Stelvio viszont egy SUV, mely magasabb súlyponttal rendelkezik, így sosem nyújtaná azt a teljesítményt a versenypályán, mely indokolná a GTA emblémát az olaszok szerint. Teljesítményre kihegyezett variánsnak tehát megmarad a QV, mely így sem szégyenkezhet, hiszen egészen elképesztő 7 perc 51 másodperces időt tudott futni két éve a Nordschleife könyörtelen aszfaltcsíkján.