Nem kap utódot a Skoda Roomster

Úgy tűnik, hogy utód nélkül kerül ki a Skoda kínálatából a Roomster, a cseh márka ugyanis inkább a szabadidő-autókra koncentrál a jövőben.

Az eddigi hírekkel ellentétben utód nélkül kerül ki a Škoda kínálatából a Roomster. A kompakt méretű családi autó 2003-ban még tanulmányként mutatkozott be, majd 2006-tól kezdődően gyártották a második generációs Fabia műszaki alapjain. A Roomster újdonsága az volt, hogy a hagyományos kisautók és a nagyterű dobozos autók előnyeit egyesítette. Az első ülésekig szinte megegyezett a Fabia kialakításával, a hátsó ülések és a csomagtartó azonban jóval tágasabb volt. A három egyenként variálható hátsó utasok az elsőknél nagyobb oldalablakokon nézhettek ki, ez adta a Roomster összetéveszthetetlenül egyedi formáját.

A harmadik generációs Fabia megjelenése után eleinte számíthattunk a Roomster megújulására is. A korábbi értesülések szerint ugyanakkor már nem egy formabontó modellel, hanem a hagyományos dobozos autók közé tartozó Volkswagen Caddy némileg átalakított kivitelével váltotta volna le a modellt a Škoda. Most azonban úgy tűnik, hogy még ezt az ötletet is elvetették. A magyarázat szerint a cseh márkánál inkább az egyre divatosabb szabadidő-autókra koncentrálnak, a Yeti utódja mellett több méretben is kínálnak majd crossover modellt, amellyel kiválthatják a hagyományos egyterűket, így a Roomstert is.