Négyüléses, az eddigieknél praktikusabb autón dolgozik a Bugatti

A Bugatti elárulta, hogy nemsokára új modell érkezhet a palettába. Nem a Chiron helyére, hanem mellé illesztik majd be az újdonságot, mely egy négyüléses, félmillió euró feletti árcédulával rendelkező járgány lesz.

Paletta bővítés elé néz a Bugatti, amire az anyacég, a Volkswagen is rábólintott már. Ezt maga Stephan Winkelmann árulta el a Bloomberg kérdésére. Kiderült ugyanis, hogy fejlesztés alatt van egy újabb modell, mely nem a Chiron helyett kerül be a kínálatra, hanem mellé. Persze, két szupersportkocsit értelmetlen lenne egyszerre árulni, így az új jövevény egy hétköznapi viszonylatban is használható, praktikus négyüléses lesz.

Konkrétumok egyelőre nem hangoztak el, ám a használhatóbb megjelölés egy Gran Tourert vagy esetleg egy crossovert sejtet, amivel egyben újabb vásárlói réteget is megcélozna a gyártó.

Azt már most lehet tudni, hogy az új modell ára 1 millió euró alatt lesz, viszont 500 ezer euró alá semmiképpen nem szeretnének bemenni vele, hiszen nem szeretne továbbra sem „tömeg” irányba elmozdulni a gyártó. Egyelőre a technikai részletek sem nyilvánosak, ám Stephan Winkelmann, a márka vezérigazgatója a Bloomberg-nek adott interjújában a belső égésű korszak végéről beszélt, így közel sem kizárt, hogy egy elektromos autót állítanak be a sorba a már-már kifutóban lévő Chiron mellé.

„Az autóipar drasztikus mértékben és gyorsasággal változik, így számba kell venni azokat a lehetőségeket, melyek a márkát életben tarthatják a jövőben”- mondta Winkelmann.

A Bugatti vezér kitért arra is, hogy a paletta bővítésével szeretnék komoly mértékben megerősíteni a márkát, hogy az a későbbiekben akár a Volkswagen csoporton kívül is nyereséges tudjon maradni. Ugyan szétválásról egyelőre nincs szó, ám a VW kifejtette korábban, hogy a konszern egyszerűsítése és a villanyos átállás pár éven belül megtörténik, ami azért adhat aggodalomra némi okot a francia fél számára.