Bemutatkozott a DBX, az Aston Martin első SUV-ja

Az Aston Martin az egyik legjobban jövedelmező piacon, Kínában rántotta le a leplet az első SUV modelljéről, a DBX-ről. Most láthatjuk először leplezetlenül, bár a fontosabb részletek már korábban kiderültek.

Az Aston Martin hivatalosan is lerántotta a leplet a paletta első szabadidő-autójáról, a DBX-ről. Ez az első alkalom, hogy teljesen leplezetlenül láthatjuk az újdonságot, így pedig azonnal feltűnnek a tipikus Aston stílusjegyek, amik bizony egy SUV-n is igen könnyen érvényesülnek és jól mutatnak.

Érdemes megjegyezni, hogy az elegáns és lendületes megjelenése egy igen robosztus autót takar, egészen pontosan 2245 kg-os önsúllyal rendelkezik a DBX. Mindezek ellenére a dinamizmusra nem lehet panasz, ami a kiváló Mercedes-AMG eredetű 4 literes duplaturbós V8-as egységnek köszönhető. Ez 550 lóerőt és 700 Nm nyomatékot biztosít, ami 4,5 másodperces 100-as sprintet és csaknem 300 kilométeres óránkénti sebességet tesz lehetővé.

Fontos újdonság még a háromállású légrugós futómű, ami 45 mm hasmagasság emelést, vagy 5 centis ültetést tesz lehetővé üzemmódtól függően. Belül természetesen igen komoly felszereltséggel találkozhatunk már alap szinten, így a 10,25 colos érintőképernyőn és a 360 fokos kamera sem hiányozhat a felsorolásból.