Nagy visszatérő, azaz ismét Jorge Diez a Seat és a Cupra vezető formatervezője

A spanyol formatervező zseni lényegében bejárta a világot az elmúlt években, ám most megint a Volkswagen csoport egyik márkáját igazgatja dizájn szinten. 

A Volkswagen kötelékébe tartozó Seat legújabb igazolása nem egy ismeretlen személy a márka számára. Jorge Diez ugyanis már anno dolgozott a spanyol márkának, többek között a negyedik generációs Leon és az első seat SUV, az Ateca írható az ő számlájára.

A mester azonban egy ideig vendégeskedett például az Audi kötelékében, ahol megrajzolta a második TT-t, illetve megálmodta az A7 első felvonását is, majd pedig a Ducati és a Lamborghini is igénybe vette a szakmai tudását néhány koncepció járgány erejéig.

Diez legnagyobb eltávolodása azonban az eredeti munkahelyétől a tavalyi évben volt, amikor is a Mitsubishi csapatába került, mint a Mitsubishi Motors Design Europe alelnöke.

Most innen tér vissza a spanyol származású dizájner mester, hogy a világban szerzett tapasztalatait kamatoztatva újult erővel vágjon bele a Seat és a Cupra paletta átformálásába. Természetesen a márka jelenlegi vezetése is tudja, hogy nem járnak rosszul Jorge Diez visszacsábításával, legalábbis Wayne Griffiths, a Seat vezérigazgatója alábbi nyilatkozatában erősen ennek adott hangot.

„Jorge Diez az autóipar egyik legtehetséges dizájnere. Neki köszönhetjük számos kulcsfontosságú modellünk megjelenését, olyanokét, mint például a Leon, az Ateca és az Ibiza. Nagyon örülök, hogy ismét visszakapjuk ezt a tehetséget, nemzetközi tapasztalata, a barcelonai inspiráció és a Seat illetve a Cupra márkák eszmeisége tükröződik majd azokon a modelleken a segítségével, melyeket piacra vezetünk az elkövetkező években”