Ismét engedi a gyorstöltést a Tesla a korábban törött modellek tulajdonosai számára is

A Tesla még 2019-ben döntött úgy, hogy a törött és súlyosan károsodott, de később újjáépített modellek számára nem teszi lehetővé a szupertöltő használatát. Most feloldották a szabályozást, azaz ismét teljeskörű szolgáltatást kapnak az egykoron sérült példányok tulajdonosai.

A Tesla két évvel ezelőtt igencsak drasztikus lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy lebeszélje az embereket a súlyosan sérült elektromos autók újraépítgetéséről. Akkor ugyanis minden sérült példányt, mely a gyártó tudomására jutott, szoftveresen letiltottak a szupertöltő hálózatról és ezen modellek tulajdonosai további szolgáltatásoktól is elestek.

Bizonyos szinten érthető a lépés, hiszen az elektromos autó kimondottan veszélyes, ha sérült akkumulátorokkal vagy elektromos rendszerrel közlekedik, a gyorstöltés pedig komolyan magában hordozza a zárlat és a tűz kockázatát.

Most viszont úgy tűnik, hogy az amerikai elektromos gyártó újraértékelte az eddigieket és ismét teljes körű élményt kaphatnak azok a felhasználók is, akik egy régebben rommá tört autót birtokolnak. Hogy mi változtatta meg a Tesla álláspontját, egyelőre ismeretlen, de mindenképpen kedvező a hír sok tulajdonosnak.

Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán hogyan jöhet a Tesla ahhoz, hogy letiltson autókat a hálózatról? A válasz a felhasználói feltételek résznél olvasható minden tulajdonos számára: „A Tesla fenntartja magának a jogot, hogy deaktiválja a Supercharging képességet minden olyan járművön, amelyről úgy véli, hogy nem biztonságos”. A feltételek között mindezek mellett az is szerepel, hogy aki a tiltást szoftvermódosítással kikerüli, annak a Tesla jogi részlegével gyűlik meg a baja, amennyiben kiderül a turpisság.