Megvan a Jaguar-Land Rover új vezérigazgatója

A Renault egykori igazgatója, Carlos Ghosn régi szövetségese, Thierry Bolloré lesz a JLR csoport új vezérigazgatója szeptembertől.

A Jaguar-Land Rover csoport éléről nemsokára távozik, vagyis alelnökként folytatja a munkáját Ralf Speth, aki csaknem 10 éven keresztül igazgatta a márka dolgait. A márka most bejelentette az utódját is, aki nem más, mint a Renault egykori igazgatója, Thierry Bolloré.

Bolloré még előző év októberben kényszerült távozni a francia márka éléről, miután megkezdődött a ma már szinte mindenki előtt ismert Carlos Ghosn sztori. Na de azért miért kellett neki is mennie? Mert Ghosn egyik legfőbb bizalmasaként elvesztette a szövetség bizalmát.

A JLR csoportot viszont nem érdekli a Renault-Nissan viszály, így saját elmondásuk szerint egy remek szakemberre, kitűnő vezetőre tettek szert, aki szeptemberben már meg is kezdheti a cégcsoport irányítását.

„A Jaguar-Land Rover a világ minden táján ismert páratlan márkaörökségével, kifinomult tervezésével és mély műszaki integritásával. Megtiszteltetésnek veszem, hogy én vezethetem tovább ezt a nagyszerű márkát a jövőben”- fejezte ki örömét és büszkeségét az új vezérigazgató a nagy bejelentés alkalmával.