Méretes hátsó kijelzőt villantott a BMW

A BMW komolyan gondolja, hogy a hátul ülő utasokat a lehető legtöbb szórakoztatási eszközzel el kell látni. Most a CES 2022 rendezvény keretein belül be is mutatták azt a hátsó kijelző megoldást, mely a mozizás élményét hozhatja el menet közben.

Vitathatatlan, hogy az autózás világa már évekkel ezelőtt elkezdett eltolódni a számítástechnika és a techipar irányába. Sorra érkeznek az újabbnál újabb „intelligens” megoldások és gőzerővel dolgoznak a technikusok az infotainment rendszerek következő generációin is. Vannak azonban, akik nem csak a műszerfal digitalizációjával vannak elfoglalva, hanem a hátul utazókat is szeretnék minél kiemelkedőbb élményben részesíteni.

Ilyen a BMW is, amely a CES 2022 rendezvény keretein belül mutatta be a legújabb hátsó kijelző megoldását. Ez lényegében egy a tetőbe szerelt 31 colos kijelzőt jelent, mely egy gombnyomásra lenyílik és teljes mozi élményt kínál az utasoknak.

Egészen megdöbbentő, 8K-s felbontásról beszélnek a bajorok, ráadásul 5G csatlakozással, mely lehetővé teszi a valós idejű streamelést és az okos eszközök használatát is. A kijelző támogatja ezen felül a 16:9-es és a 32:9-es képformátumokat is, illetve a tervek szerint el lesz látva Amazon Fire TV támogatással is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg a Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound hangrendszerrel megtámogatott moziélmény először a BMW modelljeiben, de a gyártó szerint már lényegében készen áll a technológia a bevetésre. Valószínűleg először a paletta tetején találkozhatunk majd vele sokmilliós extra opció képében.