Megújult az Insignia nagytestvére

Nagyautót mutatott be a Buick a Los Angeles-i Autószalonon, a 300 lóerős V6-os benzinmotorral hajtott LaCrosse az új Opel Insignia ihletője is lehet.

Ilyen lenne az új Omega, ha az Opel még mindig készítene nagyobb autót, mint az Insignia. A Buick LaCrosse legújabb generációja ugyanis a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be, és a kínálatban a Buick Regal fölé érkezik, amely azonban a nálunk is ismert Opel Insignia átnevezett és átalakított változata.

A LaCrosse tehát az amerikai Buick nagyautója, és ennek megfelelően az utasterében minden benne van, amire ebben a kategóriában számítani lehet: head-up display, okostelefon-integrációra képes infotainment, vezeték nélküli mobiltelefon-töltő, elektromosan felhúzható árnyékolók, valamint fűthető és masszázsfunkciós bőrülések is. A Buick szerint az új LaCrosse utasterében igényesebb anyagokat használtak fel, és a karosszéria formája is áramvonalasabb lett. A modellt egyféle motorral kínálják, a 3,6 literes, V6-os benzines 309 lóerős teljesítményre és 363 Nm nyomatékra képes, hozzá egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik.

Ha jobban megnézzük a Buick LaCrosse formáját, akkor megállapíthatjuk, hogy annyira nem áll messze az Opel aktuális stílusirányzatától. Mégsem valószínű, hogy a németek újra fölvennék az Omegát a kínálatba, még esélyesebb azonban, hogy hasonló formájú karosszériával és hasonló berendezésű utastérrel mutatkozik be hamarosan az Opel Insignia utódja.