Megújul a C-Elysée

Modellfrissítésen esett át a Citroen kedvező áron kínált családi lépcsőshátúja, a C-Elysée, amely ebből az alkalomból új frontrészt és hátsó lámpákat, valamint naprakész infotainment rendszert kapott.

A C-Elysée a Citroën kedvező áron kínált családi lépcsőshátúja, amelyet a világ számos országában forgalmaznak, így nálunk is kapható. 2012-es bemutatása óta már több mint 400 ezer példány kelt el belőle olyan országokban, mint Algéria, Kína vagy Törökország, most pedig megújultan folytatja pályafutását. A C-Elysée frontrészét a Citroën aktuális irányzatához igazították, ennek megfelelően a fényszórók egy egységet képeznek a hűtőmaszkkal, a LED-es nappali menetfények pedig a ködfényszórók felett kaptak helyet. Hátul megjelentek a Citroën más típusaira jellemző, háromdimenziós hatású lámpák, továbbá új 16 colos könnyűfém kerekek és két új fényezés, a C4 Picassón megismert kék és egy szürke bővíti a kínálatot.

Belül csak kis mértékben módosítottak az autón. Új a műszeregység és a műszerfali betét az utas előtt, a középkonzolt pedig úgy alakították át, hogy helyet adjon az új, 7 colos érintőképernyőnek. A Connect Radio az érintőképernyőn rádiót, médiajátszót és kihangosítót kínál, de Android Auto és Apple CarPlay segítségével az okostelefon funkciói is elérhetők rajta. A Connect Nav rendszer ezen felül háromdimenziós navigációt is ad, a térképet két ujjal lehet nagyítani.

A C-Elysée legnagyobb vonzereje továbbra is a tágas utastér és az 506 literes csomagtér. Műszaki téren nem változtatott a Citroën, továbbra is az 1,2 literes, háromhengeres, 82 lóerős és 1,6 literes, négyhengeres, 115 lóerős benzinmotorokkal, illetve az 1,6 literes, négyhengeres turbódízellel kínálja, ami piactól függően 92 vagy 100 lóerős lehet. Az 1,6-os benzineshez a kézi sebességváltó helyett hatfokozatú automata is elérhető. A spanyolországi Vigóban készülő új C-Elysée 2017 első negyedévében érkezik a kereskedésekbe.