Mégsem mondott még le a belsőégésű motorokról a Volkswagen

Bár egyszer már kijelentette a Volkswagen vezetősége, hogy teljesen átállnak az elektromos autók gyártására, de most a technikai igazgató ezt mégis megcáfolta. A bioüzemanyagokban is látnak még lehetőségeket.

A Volkswagen az ID modellcsalád piacra dobásával kapcsolatban mondta azt még régebben, hogy teljesen át akarnak állni idővel az elektromos gyártásra. Most viszont úgy tűnik, hogy megváltozott a helyzet, legalábbis erre engednek következtetni Matthias Rabe, VW technikai igazgató szavai.

Ő ugyanis elárulta, hogy komoly fejlesztések vannak jelenleg is a biomasszák és bioüzemanyagok irányába, melyeknek köszönhetően akár a belsőégésű motorokkal is elérhető lehet a közel zéró emisszió. Persze, jelenleg még gyerekcipőben jár a dolog, de Rabe szerint egyedül elektromosan nem lehet minden igényt kiszolgálni.

Az igazgató a repülőgépeket hozta fel példának. Kisebb helyi járatokkal ugyanis járható lehet az elektromos hajtás, de a tengerentúli repülések elképzelhetetlenek így. Ugyan ez a helyzet az autókkal is, azaz a cél, hogy mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő hajtást a palettán úgy, hogy közben az emissziós normáknak is megfeleljen a gyártó.