Meglett az első Rimac Nevera tulajdonosa

Nico Rosberg, Keke Rosberg fia, a 2016-os F-1-es szezon világbajnoka és újonnan Youtube tartalomgyártó vette át az első sorozatgyártásból kikerült Rimac Neverát. A 2000 lóerős, horvát szörnyre úgy hivatkozott az exvilágbajnok, mint az álom hiperautójára.

Nico friss, ropogós Youtube videójában egy tárlatvezetésre invitál minket a Rimac, Campus névre keresztelt, közel sem végleges komplexumába. Az epizódban Nico a műsörvezető, aki körbevezeti őt és mesél a projekt menetéről, az nem más, mint Mate Rimac. A vállalat alapítója többek között elárulta, hogy 200 millió euró kerül befektetésre az üzembe, ami Zágrábtól néhány kilométerre található.

A komplexum számos adminisztratív épületet, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó részleget, egy tesztpályát, egy múzeumot, illetve magát a gyártási területet foglalja magába. Bemutatásra került a kisautó-múzeum, ahol egyébként megtalálhatóak a cég guruló laboratóriumai is, amiben meglehetősen sok kutatást végeznek.

Végül eljutottak a függönyig, ami mögött megbújt a vlogger autója, amit összesen 4 villanymotor hajt, ezeknek együttes teljesítménye 1914, a nyomatékcsúcsa pedig 2360 Nm. A 0-300km/h sprintet kevesebb, mint 10 mp alatt teljesíti.