Rekordot döntött a Rimac a Zöld Pokolban

A Rimac elvette a Tesla „leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autó” címét a Nordschleifén. Csaknem 20 másodpercet adott a Model S Plaid-nek a Nevera, amelyből be is mutatták a csak 12 példányban készülő Time Attack Edition szériát.

A Zöld Pokol leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autója már év eleje óta a Tesla Model Plaid volt, mely egészen elképesztő módon, 7 perc 25 másodperc és 231 ezredmásodperc alatt ért körbe a legendás pályán. Persze, semmi sem örök, így a rekordot már meg is döntötték, ráadásul nem más, mint az elektromos sportkocsik specialistája, a Rimac.

Az új Nevera, kormánya mögött Martin Kodrić autóversenyzővel, Michelin Cup2R gumikkal szerelve, de teljesen gyári specifikációval most játszi könnyedséggel javította meg a szóban forgó időeredményt. Annyira, hogy majdnem 20 másodpercet vertek a horvátok az amerikaiakra, ami a rekordhajkurászás világában gigantikus lépcsőfoknak számít.

Persze, ha azt vesszük, hogy a Nevera négy motorja akár 1900 lóerő leadására is képes lehet, míg a 100 kilométeres óránkénti tempó eléréséhez elég 1,81 másodperc a csodajárgánynak, nem is annyira meglepő a különbség a Tesla Model S Plaid-hez képest.

A gyáriak gyorsan be is jelentettek egy limitált szériát az autóból, mely a beszédes Time Attack Edition jelöléssel kerül legyártásra csupán 12 példány erejéig. Különlegesség, hogy mindegyik autó egy-egy jellegzetes rekorder Rimac dizájnját ölti magára. Van miből válogatni, hiszen a horvátok nem kevesebb mint 20 rekordot állítottak fel az elmúlt években az autózás világában.