Megkezdődött az elektromos Porsche bemutató turnéja

A szalonokba kerülés előtt a Porsche egy turnéval népszerűsíti az elektromos csoda járgányát, a Taycant. Először Kínában láthatta a nagyközönség a pályán körözni.

A Porsche egy turné körút keretein belül kezdi meg az elektromos Taycan leleplezését. Ennek az sorozatnak az első állomása volt a kínai bemutató, mely a Porsche tesztközpontjában lett megtartva.

A rendezvény alatt Chao Li, a Porsche versenyzője terelgette az autót, majd mondta el a véleményét róla a csapatás után. Chao szerint megdöbbentően sportosan mozog az autó, főleg az alacsony súlypontot dicsérte nagyon a pilóta. Mindezek mellett kiemelte, hogy azt is sikerült megtapasztalnia, hogy ha nem a lendületes közlekedés a lényeg, akkor pedig pillanatok alatt szellemül át a Taycan egy kényelmes prémium járgánnyá.

Egyelőre annyit lehet tudni hivatalosan, hogy a villanyos Porsche több mint 600 lóerőt tud leadni, a 100-as sprintet pedig 3,5 másodperc alatt teljesíti. A németek ígérete szerint Goodwood-ban már többet tudhatunk meg róla, meg persze azt is láthatjuk, hogy Max Webber mit kezd vele a neves angol pályán a nagyközönség előtt.

A turné utolsó állomása Amerikában a Formula-E futam lesz, ahol Neel Jani, a Porsche gyári pilótája próbálhatja ki a Taycan tudását.

Ezzel párhuzamosan természetesen az utcai tesztek is folytatódnak, a Porsche ugyanis nem kevesebb mint 6 millió teszt kilométert szeretne lefutni, mielőtt az év végén piacra dobja az első teljesen elektromos autóját.