Elon Musk: Európában a kisebb néha több!

A Tesla vezérigazgatója egy online beszélgetésben árulta el, hogy egy minden eddiginél kisebb méretű modellcsaláddal érhetnek el majd igazi áttörést az európai piacon. Egy hatchback modell lesz valószínűleg az első ilyen kis elektromosuk.

Azt már megszokhattuk, hogy a Tesla nem igazán szeret kicsiben gondolkodni. A Model S egy kimondottan nagyméretű limuzin, míg a jelenlegi paletta alján trónoló Model 3 is nagyobb, mint egy Skoda Octavia. A nemsokára érkező Cybertuck pickup pedig nemes egyszerűséggel akkora lesz, hogy az még az amerikai megrendelőket is zavarba hozza garázsba parkolás ügyileg.

Ezzel viszont Európában nem igazán lehet átütő sikereket elérni, ezért elgondolkodott egy kisméretű modellcsalád kifejlesztésén is Elon Musk, amit egy online beszélgetésben jelentett be. Ugyan még csak terv szinten létezik a dolog, de a Tesla vezér már azt is meghatározta, hogy egy kis csapotthátú modell nyitja majd a sort jó eséllyel, amit más karosszéria változatok követnek majd.

“Az Egyesült Államokban az autóknak nagyoknak kell lenniük az emberek ízlése miat. Európában viszont a kisebb modelleket keresik. Egy hatchback tökéletesen beleillik az eredeti dizájnunkba. Természetesen lesznek majd más változatok is, de kezdeti lépésnek talán ez lenne a legbölcsebb választás”- hangzott a kijelentés, majd Musk még azt is hozzátette, hogy az elhatározáshoz a legutóbbi berlini látogatása segítette hozzá. Ott ugyanis egy Model X-el közlekedett és saját elmondása szerint a kocsi méretei miatt rendkívüli kihívás volt parkolóhelyet találni.

Persze, a kis Tesla modellcsalád még nagyon a jövő zenéje, de jó tudni, hogy Elon Musk az európai piacot sem hagyja magára a jövőben.